matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz f'(π/3) i f'(π/4)
Jasiu:
Oblicz f'(π/3) i f'(π/4) f(x) = sinx
7 kwi 11:16
vaultboy:
f'(x)=cosx f'(π/3)=cosπ/3=1/2 f'(π/4=cosπ/4=
√
2
/2
7 kwi 13:42