qwqewqeweqqe
jesli mozesz: | √2−1 | | 5√2−7 | |
| = ( |
| )13 |
| √2+1 | | 5√2+7 | |
6 kwi 22:53
daras: ja nie mogę
6 kwi 22:58
Qulka: kiedyś było... obustronnie do 3 potęgi
6 kwi 22:59
jesli mozesz: to znaczy, że nie da się teo udowodnić?
6 kwi 23:00
jesli mozesz: @Qulka podasz linka?
6 kwi 23:00
6 kwi 23:03
(/-/\-\): Dzieki
6 kwi 23:17
daras: 100 nicków 1000 zadań a
Qulka 10000000 je od poczatku rozwiąże
6 kwi 23:19
Eta:
6 kwi 23:32
bezendu:
Eta jak smakował tort ?
6 kwi 23:33
Mila:
Najpierw usuwam niewymierności z mianownika.
| | √2−1 | | √2−1 | | (√2−1)2 | |
L= |
| * |
| = |
| =2−2√2+1 |
| | √2+1 | | √2−1 | | 2−1 | |
L=3−2
√2
| | 5√2−7 | | 5√2−7 | | (5√2−7)2 | |
P= |
| * |
| = |
| = |
| | 5√2+7 | | 5√2−7 | | 25*2−49 | |
| | 25*2−70√2+49 | |
= |
| =99−70√2 |
| | 50−49 | |
wracamy do równości
3−2
√2=(99−70
√2)
13 /
3
(3−2
√2)
3=99−70
√2
Teraz łatwo Ci pójdzie.
6 kwi 23:34
Qulka: bez usuwania niewymierności jak podniesiesz do 3 od razu wyjdzie Ci pod pierwiastkiem
6 kwi 23:36
Qulka:
(√2−1)3 = 2√2−6+3√2−1 = 5√2−7
(√2+1)3 = 2√2+6+3√2+1 = 5√2+7
6 kwi 23:39
Qulka: dopiszcie pomiędzy kreskę ułamkową
6 kwi 23:39
Mila:
O, widzisz, świąteczne przysmaki wyraźnie tępią mi refleks.

dla
Quleczki
6 kwi 23:41
daras: nie tylko stępiły Ci refleks ale i zmieniły
kolor
7 kwi 07:12
(/-/\-\): @Qulka chcialem to teraz właśnie powiedzieć ale mnie wyprzedziłeś
7 kwi 11:30
5-latek: Hugo 
Tylko Ty pisales do
Mili miła .
Nartomiast
Qulka to jest Pani
7 kwi 11:38
daras: za późno wstajesz
(/−/\−) czy jak ci tam

nie rozumiem czemu ludzie kryją się tu za róznymi nickami

to jak rozdwojenie/trojenie/n−enie jaźni
7 kwi 13:14