matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Marlena :
Punkty A (a+1,−4) i B (2, b+2) są symetryczne względem osi OY. Suma a+b jest równa: A) −9 B) −6 C) 5 D) 8
6 kwi 21:16
Qulka:
a+1=−2 więc a=−3 b+2=−4 więc b=−6 odp A
6 kwi 21:18
Qulka:
6 kwi 21:49