Przemek:
Zapisz w postaci potęgi:
2 * 313 + 5 * 311 + 12 * 310
5 * 215 + 9 * 213 + 6 * 212
Oblicz:
a) (0,3)8 * (3,3)8
b) w liczniku:5 * 47 - 6 * 163, w mianowniku pod kreską: 213
c) 7,89 * 10-4
d) 4,75 * 10-5
e) 107 * 10-8
f) 2,18 * 10-10
g) w liczniku:34 * 95 * (32)4, w mianowniku pod kreską: 81
h) w liczniku:2-3, w mianowniku pod kreską: 2-5
i) w liczniku:√18 + 2√50 - √200, w mianowniku:√2
j) w liczniku:4, w mianowniku:3√2
Zapisz w najprostszej postaci:
a) 3√108
b) 3√1024
c) 3√375
d) 3√135
23 paź 15:17
przemek: pomóżcie błagam
23 paź 18:56
burek: 2*313+5*311+12*310=311*(2*32+5+4)=311*33=314
23 paź 19:48
kapuś: 5*215..........=212(5*23+9*2+6)=213*32=213*25=218
23 paź 19:59