Rozwiaz
pytanie: Dziedziną funkcji f jest przedział (−2,4). Zatem dziedziną funkcji f(x+3) jest przedział:
a.(−5,1)
b.(−2,4)
c.(1,7)
d.(−4,2)
6 kwi 20:21
5-latek: A jak należy ta funkcje f(x) przesunąć po osi OX żeby otrzymać f(x+3)?
W prawo czy w lewo ?
jak sobie odpowiesz na to pytanie to masz odpowiedz
6 kwi 20:29
5-latek: Tzn w prawo czy w lewo o 3 jednostki ?
6 kwi 20:31
pytanie: O 3 W PRAWO CZYLI ODP C . (1,7) ? ;>
6 kwi 20:45
Kacper:
No właśnie dlatego warto zajrzeć do książki, zanim zaczniesz "strzelać"
6 kwi 20:46
Benny: powiedzmy mamy jakaś funkcje y=f(x) i wektor u=[p,0]
jeśli przesuwamy wykres o ten wektor to otrzymujemy y=f(x−p)
6 kwi 20:49
pytanie: Benny czyli z podanych wzorow wyniknie ze o 3 w lewo i wynik to a.(−5,1)?

Kacper pomocny jestes
6 kwi 21:17