ciągi
Asda: Skąd wiadomo, że 1/2*2/3*3/4*....*98/99*99/100=1/100
6 kwi 20:02
Janek191:
| 1 | | 2 | | 3 | | 99 | | 1 | | 1 | |
| * |
| * |
| * ... * |
| = 1* |
| = |
| |
| 2 | | 3 | | 4 | | 100 | | 100 | | 100 | |
Tam się ładnie poskraca
6 kwi 20:05
Asda: Jest jakieś głebsze wyjaśnienie?

Gdybym zobaczył coś podobnego na egzaminie nie wiem czy
doszedł bym do takiego wniosku
6 kwi 20:07
Eta:
"głębsze wyjaśnienie" ? w szkole podstawowej : skracanie ułamków
6 kwi 20:10
6 kwi 20:11
Eta:
6 kwi 20:14
Janek191:
Głębokie jak Bajkał
6 kwi 20:19
Asda:
6 kwi 20:22