funkcje
Ann: Miejsca zerowe funkcji f (x)= ( x+3)2 −1 należą do przedziału
a) < −4, −2)
b) <2, nieskończoność)
c) ( − nieskończoność, −1>
Liczyłam z funkcji kwadratowej ale nie wyszlo.
6 kwi 19:45
5-latek: f(x)=(x+3)2−1
f(x)= x2+6x+9−1
f(x)= dalej ty
6 kwi 19:52
Ann: X2 +6x+8
Delta = 4
Pierwiastek z delta 2
X= 4
X= −2
A powinna być odp c
6 kwi 19:58
Janek191:
x = − 4 lub x = − 2
Odp. C
6 kwi 20:00
Janek191:
Naucz się liczyć pierwiastki

równania kwadratowego.
6 kwi 20:01
kix: pierwiastki źle są policzone
6 kwi 20:02
Ann: No dobrze. Nawet jeśli jest −4 i −2 to wychodzi odp a, a nie c
6 kwi 20:04
kix: a odpowiedzi a) masz −2 nie należącą do przedziału
6 kwi 20:05
Janek191:
Pop swoje a popowa swoje

− 2 ∉ < − 4 , − 2)
6 kwi 20:06
kix: popowa
6 kwi 20:08
Ann: Ok. Juz rozumiem. Dziękuję
6 kwi 20:09
Janek191:
To takie spolszczenie
6 kwi 20:09