jednostki matematyczne
Bartek: Dlaczego
?
Oczywiście chodzi mi o wyrażenie w jednostkach dielektrycznej przenikalności próżni. A może coś
pomyliłem?
6 kwi 15:03
5-latek: A forum fizyka pisz .pl nie lubisz ?
6 kwi 15:05
Bartek: Bardzo lubię, ale ktoś mi kiedyś powiedział, że tam prawie nikt nie przychodzi − co mnie trochę
zdziwiło, bo serwis świetny.
6 kwi 15:07
Qulka: tyle jest zadań z matmy że tam się już nie wyrabiam zaglądać
6 kwi 15:09
Qulka: F= C/V
6 kwi 15:11
Qulka: więc zamiast dżuli wpisz volty
6 kwi 15:12
5-latek: Z tego co pamiętam jeszcze to 1C= 1A*s lub 1C= 1F*V
6 kwi 15:12
Bartek: No dobrze, ale z jednym nie nadążam. W książce zamiast Volt Mam Dżul.
A tak w ogóle wszystko zaczyna się od:
Jak z C
2 robi się nagle C?
6 kwi 15:29
Qulka: to
| C2 | | C2 | | C | | F | |
| = |
| = |
| = |
| |
| N•m2 | | J•m | | V•m | | m | |
6 kwi 15:32