funkcja
ewka98: określ dziedzinę, zbiór wartości, miejsce zerowe i przedziały, w których funkcja przyjmuje
wartości ujemne
6 kwi 11:13
MathGym: dziedzina: kiedy to wyrażenie nie ma sensu?
miejsce zerowe: argument x dla którego wartość y = 0
wartości ujemne: y < 0
wartości dodatnie: y > 0
| 3x−3 | |
zbiór wartości: |
| =m |
| x−2 | |
6 kwi 11:23
5-latek:
To jest wykres tej funkcji
Dziedzina . Jak określa się dziedzine wyrażenia wymiernnego ?
Zbior wartości funkcji . Doprowadz do postaci kanoniczej ta funkcje i z etj postaci odczytaj
zbior wartości
Miejsce zerowe . Kiedy wyrażenie wymierne =0?
| 3x−3 | |
Przedzialy . Rozwiaz nierownosc |
| <0 |
| x−2 | |
6 kwi 11:25