Cionk
Pieseł: Dany jest ciąg arytmetyczny (an) określony wzorkiem an = 7 − 2n. Różnica ciągu?
Wiem, że jest na to wzorek, ale wynik wychodzi mi błędny. Pokusi się ktoś z komentarzem?
6 kwi 01:53
Blue: a
n+1−a
n 
r=−2
6 kwi 02:05
Pieseł: O. A mnie tu wychodziło −2 −.−'
6 kwi 02:25
Kret:
an = −2n + 7
różnica r = −2
6 kwi 02:27
Pieseł: Ooo chyba muszę iść spać. Nie dostrzegłem minusa przy twojej dwójce..
Uszanowanko!
6 kwi 02:28
Kret:
an = an + b, różnica r = a
6 kwi 02:28
Pieseł: Tak, już u mnie działa. Pokręciłem z tymi nawiasami
6 kwi 02:31