funkcja kwadratowa
Mikka: Jaka jest największa całkowita wartość funkcji f(x)=−x2+5x−8
5 kwi 21:45
5-latek:

Patrz na wykres
albo policz wspolrzedna y
w wierzchołka paraboli
5 kwi 21:49
Mikka: a jak policzyć tę współrzędną?
5 kwi 21:51
5 kwi 21:54
Janek191:
więc
| | 5 | | 25 | | 5 | |
q = f(p) = f( |
| ) = − |
| + 5* |
| − 8 = − 1,75 |
| | 2 | | 4 | | 2 | |
Odp. − 2
=======
5 kwi 21:56
5-latek: Czesc Janek
On/a miała to piliczyc sam/a
5 kwi 22:01
Janek191:
To niech policzy z podanego przez Ciebie wzoru
5 kwi 22:05
5-latek: Dla mnie to jest po prostu

żeby uczen pytal się jak obliczyć wspolrzedne wierzchołka paraboli .
To jest po prostu niesamowite (albo żarty
5 kwi 22:11