.
Marek: Wyznacz x dla którego funkcja f(x)=−2√10x3+24x2 przyjmuję największą wartość.
5 kwi 21:38
J: Startuj z pochodną
5 kwi 21:44
Marek: a jak nie znam pochodnych to coś innego mogę zrobić?
5 kwi 21:44
J: Zmień studia
5 kwi 21:48
Marek: A jak nie jestem na studiach?
5 kwi 21:50
Janek191:
f(x) = 2 x2*( 12 − √10 x )
ZW = ( − ∞ , +∞ )
Funkcja nie przyjmuje największej wartości w ℛ.
5 kwi 21:51
5-latek: Marek a nie możesz sobie znaleźć programu do rysowania wykresow funkcji ?
5 kwi 21:53
Marek: Nie mam pojęcia jak mi z tego ma wyjść bok....w odp jest taka funkcja jako wskazówka.
5 kwi 21:57
Janek191:
To trzeba podać dziedzinę
5 kwi 21:58