Stereo
Piłkarz: W graniastosłupie prawidłowym trójkątnym długość krawędzi podstawy jest równa 5, a długość
krawędzi bocznej jest równa 10. Pole przekroju tego granastosłupa płaszczyzną przechodzącą
przez krawędź podstawy i środek przeciwległej krawędzi bocznej jest równe ?
5 kwi 20:39
Piłkarz: | | √375 | | 25√5 | |
Wyszło mi że FE= |
| a pole |
| a w odpowiedzi jest pierwiastek z 7. To |
| | 2√3 | | 4 | |
mój błąd czy błąd w odpowiedziach
5 kwi 21:35
Mila:
Oj zadanie dotyczy graniastosłupa , a jest rozwiązane dla ostrosłupa.
Zaraz narysuję . Źle przeczytałam.
5 kwi 21:46
Piłkarz: O matko, ja też to rozwiązywałem jakby to był ostrosłup
5 kwi 21:53
Mila:
|CE|=5
WΔECF:
H
2=h
2+|OC|
2
=================
5 kwi 21:55
Mila:
Za dużo placków świątecznych.
5 kwi 21:55
Piłkarz: Haha chyba tak, dzięki za pomoc
5 kwi 21:58
Mila:
5 kwi 22:00