wielomian 3 stopnia
roman: x3−3x−1=0 znajdz miejsca zerowe
5 kwi 18:28
daras: i jak próbowałeś
5 kwi 19:43
roman: np wyłączałem przed nawias
5 kwi 20:28
Utem:
LO czy studia?
5 kwi 20:29
Qulka:

ładne to one nie będą
5 kwi 20:30
roman: studia
5 kwi 20:31
roman: no w sumie w zadaniu mam ocenic zbieznosc to mi nie jest potrzebne dokładnie ale nawet
przyblizyc mi jest czasem trudno i długo schodzi
5 kwi 20:33
Utem:

x
3=3x+1 wykresy funkcji
f(x)=x
3 i g(x) =3x+1 przecinają się w 3 punktach.
Graficznie masz pierwiastki z przedziałów jak na rysunku.
Albo Cardano.
5 kwi 20:38
roman: dzięki bardzo!
5 kwi 20:40