Sporząd wykres funkcji ....
Olajestem: | | −3 | |
Sporządź wykres funkcji y= |
| −2 . I opisz jej własności. |
| | (x−1) | |
5 kwi 18:03
Janek191:
| | − 3 | |
y = f(x) = |
| − 2 − wykres tej funkcji powstaje z wykresu funkcji g po |
| | x − 1 | |
przesunięciu o wektor [ 1 , − 2 ]
Patrz rysunek
5 kwi 18:45
Janek191:
Opisz własności funkcji f
5 kwi 18:45
Olajestem: a dlaczego przesunięcie wektora o [1, −2] ?:(
5 kwi 18:50
Janek191:
Bo w mianowniku jest x − 1 oraz odejmujemy 2
5 kwi 18:51
Kamisia: chyba rozumiem, dzieki !
5 kwi 18:52
Janek191:
Napisz te własności funkcji f .
W jakich przedziałach rośnie , jaka jest dziedzina, równanie asymptoty pionowej i poziomej
5 kwi 18:55
Janek191:
5 kwi 18:56
Olajestem: DZIEKUJE

hihi
5 kwi 19:00
Janek191:
Nie dziękuj, ale wypisz własności funkcji f na podstawie jej wykresu .
5 kwi 19:02