coag opisany jest wzorem
edyta123: Ciag jest opisany wzorem an =4n+6 jest on : rosnący, stały, malejący, naprzemienny ?
an − "n" na dole (nie jako ułamek) tylko jakby potega na dole
5 kwi 17:32
edyta123: an = 4n+6
5 kwi 17:35
Qulka: rosnący
5 kwi 17:35
edyta123: a kiedy moge odroznic ze jest on rosnacy itp ?
5 kwi 17:36
edyta123: help
5 kwi 17:48
Qulka: gdy an+1 − an >0
tutaj 4(n+1)+6 − (4n+6) = 4 >0 rosnący
5 kwi 20:16
Utem:
Funkcja y=4x+6 jest rosnąca dla x∊R, zatem
Jest rosnąca dla x∊N⇔
an=4n+6 jest ciągiem rosnącym.
5 kwi 20:23