matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mediana
iga:
Mediana uporządkowanego zestawu danych: 1, 6, 6, a, 9, 9, 11, b wynosi 8, a średnia arytmetyczna wynosi 8,5. ile wynosi a i b ? licze i a+9=8 a=−1 ale nie ma nic takiego w odp ? co więc nie tak ?
5 kwi 16:42
Godzio:
a + 9
= 8
2
5 kwi 16:49