jw.
gość: Jak to rozwiązać? 4x=12
5 kwi 15:45
Janek191:
4x = 12
log4 4x = log4 12
x = log4 ( 4*3) = log44 + log4 3
x = 1 + log4 3
============
5 kwi 15:49
gość: A czy w takiej postaci jak napisałem u góry dałoby się to rozwiązać?
5 kwi 15:53
Qulka: x= 1,7924812503605780907268694719739
5 kwi 17:23
gość: Jak to policzyłaś?
5 kwi 17:27
Qulka: z definicji x=log412
po to są logarytmy żeby liczyć wykładnik
5 kwi 17:35
gość: Tyle to ja wiem ^^ Tylko jakim cudem policzyłaś z taką dokładnością?
5 kwi 17:41
Qulka: kalkulatorem
5 kwi 20:16
5 kwi 20:20
gość: Dzięki wielkie
5 kwi 23:02