Prosta k
marlena: 1. Prosta k: 4x+37−77=0 okrąg o: x
2+y
2−20x−40y+315=0 w punktach A i B. Oblicz długość cięciwy
AB.
2. Niech A, B ⊂ Ω, 0<P(A)<1.Wykaż, że jeśli P(B/A)=P(B/A'), to P(A)*P(B)=P(A∩B)
3.Wyznacz wszystkie wartości parametru m, dla których równanie logm(m−indeks dolny) (x
2−4x+4)
ma dwa różnie dodatnie rozwiązania.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję
4 kwi 23:22
marlena: 1* prosta k: 4x+3y−77=0 − mój błąd
4 kwi 23:26
5-latek: zadanie nr 1
Wyznacz y z równania prostej
Wstaw wyliczonone y do równania okręgu i wylicz x
owe wspolrzedne punktów przecieecia się
prostej z okręgiem .
Wyliczone wspolrzedne x
owe wstaw do równania prostej i wylicz wspolrzedne y
owe punktów
przecięcia .
Masz dwa punkty wiec wzor na dlugosc odcinka i koniec zadania .
A potem należy isc
4 kwi 23:32
marlena: maturzysta nie śpi!

ok, dzięki, bedę walczyć
4 kwi 23:33
5-latek: Maturzysta tym bardziej musi być wyspany
Poza tym jutro należy isc na rezurekcje
4 kwi 23:34
Metis: 6:00 rano− za wcześnie
4 kwi 23:48
marlena: dobra dobra, święta świetami, ale matma sama się nie zrobi
5 kwi 00:12