Wskaż
Kamil: Wskaż zbiór wszystkich możliwych wartości wyrażenia √−√−x−4
4 kwi 17:46
Qulka: pusty
4 kwi 17:49
J:
Ja obstawiam {0}
4 kwi 17:56
Kamil: Tak też myślałem czyli w odpowiedziach musi być błąd, bo jest:
A (−∞;−4> B. ∅ C. {0}
i prawidłowa to C
4 kwi 17:57
Kamil: czyli odpowiedź jest prawidłowa, jest ,,zero" możliwości tak mam to rozumieć?
4 kwi 17:59
Qulka: zapomniałam o zerze

dla x=−4 y = 0
4 kwi 18:00
Qulka: po prostu √−0 = 0
4 kwi 18:01
J:
√−1*0 = √0 = 0
4 kwi 18:02
5-latek: Nie zero możliwości tylko zbior jednoelentowy {0}
4 kwi 18:04
Kamil: Ok, już rozumiem, dzięki
4 kwi 18:04