matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgowanie
Kasika:
Mam pytanie .Z jakiego wzoru mogę przekształcić 5=(
√
5
)
2
4 kwi 16:30
5-latek:
(
√
5
)
2
=
√
5
*
√
5
= 5
1/2
*5
1/2
= 5
1/2+1/2
= 5
1
=5 wzory
√
a
= a
1/2
i a
n
*a
m
= a
n+m
4 kwi 16:37
Kasika:
?
4 kwi 16:37
Kasika:
ok
4 kwi 16:38