Postać iloczynowa funkcja kwadratowa
help: | | 1 | |
Sprowadź do postaci iloczynowej funkcję kwadratową f(x)=− |
| (x+3)2+2 |
| | 2 | |
a)zbiór wartości funkcji
b)zbiór w którym funkcja osiąga wartości ujemne
c)zbiór w którym funkcja jest malejąca
Próbowałam już to zrobić ale zupełnie mi nie wychodzi.
Pomoże ktoś?
4 kwi 15:28
J:
Musisz policzyc miejsca zerowe
4 kwi 15:41
help: | | 1 | |
Miejsca zerowe to −1 i −5.więc f(x)=− |
| (x−1)(x−5) |
| | 2 | |
| | 1 | |
a postać ogólna to f(x)=− |
| −3x−2.5 |
| | 2 | |
Dobrze zrobiłam tą część zadania?
4 kwi 22:40