Wartość bezwzględna sinus
Vince: 3√|sinx| < 1
Jak to rozwiązać, pomocy.
4 kwi 00:14
ICSP: 3√|sinx| < 1
|sinx| ≠ 1
4 kwi 00:24
Vince: | | π | | π | |
x będzie należał do przedziału (−2π + kπ, − |
| + kπ) u (2π + kπ, |
| + kπ) ? |
| | 2 | | 2 | |
4 kwi 12:01
4 kwi 12:56
Vince: A dlaczego tak?
4 kwi 15:06
J:
Bo , gdy IsinxI = 1 , to lewa strona = 1
4 kwi 15:20
J:
IsinxI = 1, gdy x = pi/2 + kpi
4 kwi 15:25
Vince: A dla jakich x to wyrażenie jest większe od 1?
4 kwi 15:41
J:
Nigdy
4 kwi 15:43
Ajtek:
Dla żadnych, ZW sinx ∊<−1;1>
4 kwi 15:43