ax+b | ||
Dana jest funkcja opisana wzorem f(x)= | . Wyznacz współczynniki a,b,c jeśli wiadomo, | |
2x+c |
1 | ||
że wykres funkcji f można otrzymać przez przesunięcie wykresu funkcji | o wektor | |
2x |
1 | ||
g(x)= | i przesuwamy ją o wektor u=[−1,2] i otrzymamy | |
2x |
1 | 1 | 4(x+1) | 4x+5 | |||||
f(x)= | +2= | + | = | , zatem... | ||||
2(x+1) | 2(x+1) | 2(x+1) | 2x+2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |