π | π | 2kπ | −π | 2kπ | ||||||
Mi powstały rozwiązania | +kπ , kπ , | + | , | + | ||||||
2 | 6 | 3 | 6 | 3 |
x+y | x−y | |||
sinx−siny=2cos | sin | , zatem | ||
2 | 2 |
5x+x | 5x−x | |||
sin5x−sinx=2cos | sin | =2cos3xsin2x=0 ⇔cos3x=0 lub sin2x=0 | ||
2 | 2 |
π | ||
3x= | +kπ lub 2x=kπ gdzie k∊Z | |
2 |
π | 1 | 1 | ||||
x= | + | kπ lub x= | kπ | |||
6 | 3 | 2 |
π | 2 | −π | 2 | |||||
zauważ że | + | kπ i | + | kπ | ||||
6 | 3 | 6 | 3 |
π | 1 | |||
można opisać jako jedno rozwiązanie x= | + | kπ | ||
6 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |