matematykaszkolna.pl
aa Hugo: Z partii towaru zawierającej sztuki dobre (d) i wadliwe (w) losujemy cztery sztuki. • Określić zbiór wszystkich możliwych zdarzeń elementarnych, wyznaczyć jego moc • Określić następujące zdarzenia losowe: a. A − dokładnie jedna sztuka jest dobra, w czterech wylosowanych b. B – co najwyżej jedna jest dobra w czterech wylosowanych c. C – co najmniej jedna jest dobra w czterech wylosowanych d. Wyznaczyć i nazwać uzupełnienia dla zdarzeń losowych A, B, C e. Wyznaczyć sumy zdefiniowanych wcześniej zdarzeń losowych (wszystkie możliwe) f. Wyznaczyć wspólne części zdefiniowanych wcześniej zdarzeń losowych (wszystkie możliwe) g. Co jest zdarzeniem pewnym ? h. Czym jest zdarzenie niemożliwe ?
3 kwi 17:34
Hugo: Całość to Ω= d + w Losujemy 4 z całości czyli bez powtorzen V Ω 4 ?
3 kwi 17:36
Mila: Też z treści nie wiem ile elementów zawiera partia towaru. Jeżeli są np. tylko 2 dobre?
3 kwi 18:39
Mila: Pisz oryginalną treść zadań, jeśli nie umiesz przepisać, daj na wrzutę.
3 kwi 18:46
3 kwi 18:56
3 kwi 18:57
Hugo: Nie umiem przepisać ?
3 kwi 18:58
Mila: Huguś nie gniewaj się, ale często pisałeś niedokładnie.
3 kwi 19:07
Hugo: Mila emotka nie gniewam się w żadnym wypadku tylko chciałem skorygować błąd. Hugo żyje w swoim świecie i nigdy nie będzie mądry jak TY : )
3 kwi 19:21
Mila: Będziesz mądrzejszy, wszystko przed Tobą, ale ucz się pilnie. Rozwiązuj zadania z konkretnymi danymi. Nad tymi pomyslę, bo nie chcę Cię wprowadzić w błąd. Zobacz do notatek do rozwiązań podobnych zadań.
3 kwi 19:59