matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Miara kąta α jest równa : a)3 b)71 c)19 d)87
Ola:
Kąt α jest ostry oraz tgα * tg19=1
3 kwi 17:31
Benny:
tg19=ctg71 tgα*ctg71=1 tgα*ctgα=1 α=71
3 kwi 17:33
Ola:
dzieki
3 kwi 17:41