pole kwadratu
Agi: Witam. CZY KTOŚ POMOŻE MI W ZADANIU . Uzasadnij że pole kwadratu wpisanego w okrąg o promieniu
r jest dwa razy mniejsze niż pole kwadratu opisanego na tym okręgu.
3 kwi 12:32
iza:
R
2=2r
2 ⇒
P= 2
P
3 kwi 12:41
Agi: proszę wytłumacz mi to wiem że R to długość promienia okręgu opisanego
a r to okrąg wpisany
3 kwi 15:22
Janek191:
@ Iza
Miało być pole kwadratu wpisanego w okrąg i pole kwadratu opisanego na okręgu
3 kwi 15:33
Eta:
Racja

źle odczytałam treść zadania
Żaden problem napisać tak a
2=2R
2 i a
2=4r
2
i dać poprawną odp: ............
3 kwi 16:33
Agi: wytłumaczcie mi ,nie wiem o co chodzi
3 kwi 16:59
Agi: Ktoś wie jak to rozwiązać .pole powierzchni bocznej graniastosłupa prawidłowego trójkatnego
jest równe sumie pól obu podstaw.Wyznacz sinus kąta α miary 30 .oblicz objetosc V
graniastosłupa
3 kwi 18:54
3 kwi 19:39
Agi: Pole powierzchni bocznej graniastosłupa prawidłowego trójkatnego jest równe sumie pól obu
podstaw.Wyznacz sinus kąta α nachylenia przekątnej ściany bocznej do sąsiedniej ściany
bocznej.
3 kwi 19:45
Agi: Przedtem sie pomyliłam
3 kwi 19:46
dero2005:
k =
√a2+h2 =
√a2 + (a6√3)2 =
3 kwi 20:02
Agi: Dziekuję
3 kwi 20:13