wektory
stevcio: Znalezc kat miedzy srodkowymi trojkata o wierzcholkach A=(−6,−4,0), B=(2,2,2), C=(0,2,4)
zaczynajacymi sie w dwoch pierwszych z tych wierzcholkow.
Ok. Rysunek mam, wiem o jaki kat chodzi, pytanie moje, od czego zaczac?
3 kwi 12:11
stevcio: Moge okreslic wektor AB =[8,6,0]
3 kwi 12:13
stevcio: I mysle aby zrobic 0.5 wektora BC i wtedy 0.5BC+CA=nazwijmy ten wektor A1
I analogicznie z drugim wektorem. i potem ich dlugosci to 2/3

Dobrze mysle?
3 kwi 12:25
stevcio:
3 kwi 13:14
stevcio: halo
3 kwi 22:02
stevcio: hmm?
4 kwi 10:25
5-latek: A może spróbuj zrobić to tak samo jak na plaszczyznie
Wyznaczyc srodek odcinka AC i BC
Napisac równania srodkowych
Potem wzor na kat miedzy prostymi −−−−− ten z tangensem
Może to jest sposób ?
4 kwi 10:49