matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz pochodną funkcji f
Jasiu:
Wyznacz pochodną funkcji f f(x)=12x
3
f(x)=0,5x
6
f(x)=4x
7
f(x)=6x
−
1
3 kwi 09:20
J:
a) 36x
2
b) 3x
5
c) 28x
6
6
d) −6x
−2
= −
x
2
3 kwi 09:22