oblicz wspolrzedne wektora i cosinus
natalka: Dane są wektory BA=[−8,−6] i CA=[−8,−11]. Wyznacz wspolrzedne wektora BC i oblicz cosinus kata
ABC.
Jakims latwym sposobem bym prosila
3 kwi 00:13
Qulka:

BC [0,5]
3 kwi 00:17
Qulka: 185=100+25−100cosα
cosα=−0,6
3 kwi 00:19
natalka : Mam ppytanie czemu ten rysunek tak wygląda?
3 kwi 10:33
AS:
a dlaczego ma wyglądać inaczej?
3 kwi 11:44
natalka: nie rozumiem tych wektorow, jak to narysowac?
3 kwi 12:15
Qulka: wybrać dowolny punkt A i ponieważ narysowałam AB i AC to zmieniłam im znaki na przeciwne potem
od C odejmujesz B i masz wektor BC
a potem z tw. cosinusów policzyłam cos
3 kwi 20:22