trygp
msp:

|CA|=|AB|
|CE=|ED|=|DB|
trójkąt prostokątny
szukany cosDAE
| | π | |
czy skoro |AE| i |AD| dzielą |CB| na równe długości to kąty będą równe tyle samo |
| ? |
| | 6 | |
2 kwi 23:25
Qulka: nie
2 kwi 23:28
msp: ale kąty CAE i BAD będą równe
2 kwi 23:29
Qulka: nie
2 kwi 23:30
Qulka: aaa równoramienny ..to będą
2 kwi 23:31
msp: dlaczego skoro |CA|=|AB|, |CE|=|DB| i |AE| chyba jest równe z |AD|
2 kwi 23:32
msp: hmm jakaś wzkazówka

nic nie mogę wymyślić
2 kwi 23:38
Qulka: twierdzenie cos
2 kwi 23:41
Mila:
∡B=∡C=45o
Licz AD i AE z tw. cosinusów
2 kwi 23:42
Qulka:
2 kwi 23:42
Eta:
| | 10x2+10x2−4x2 | | 4 | |
cosα= |
| = ....... |
| |
| | 2*√10x*√10x | | 5 | |
2 kwi 23:44
msp: dziękuje bardzo

!
2 kwi 23:47