2 kwi 21:51
Józef: .
2 kwi 22:02
Qulka: powinien policzyć czas szybszego i pomnożyć ten czas przez wolniejszego odjąć drogę i wychodzi
równo 25m
2 kwi 22:08
Janek191:
200m − 175 m = 25 m
2 kwi 22:09
Qulka: czyli
| 200m | |
| = 25s tyle czasu biegł do mety |
| 8m/s | |
25s•7m/s = 175m tyle w tym czasie przebiegł wolniejszy
brakuje mu 200m−175m = 25m
2 kwi 22:10
prosta:
różnica czasów to czas, w którym drugi zawodnik pokonuje pozostały do przebiegnięcia odcinek
trasy
( jego długość jest niewiadomą w tym zadaniu)
czas pomnożony przez prędkość daje długość drogi
2 kwi 22:10
Józef: Namieszali na tym onecie....
2 kwi 22:17
Qulka: tradycyjnie błędy zaokrąglania
2 kwi 22:19
Józef: dziękuję za poświęcenie mi chwilki czasu tutaj
2 kwi 22:23