matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja
Joe:
Prosta y=a ma dokładnie jeden punkt wspólny z wykresem funkcji y=−2x
2
+ 8x − 3, jeśli −a=−4 −a=−2 −a=4 −a=2?
2 kwi 21:39
Qulka:
2 kwi 21:45
kix:
czyli −2x
2
+8x−3=a
2 kwi 21:47