matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania
Gosiek:
mam rozwiazac takie rownania : a)3(x−1)= − x b)1−0,2x=0,3x c)x+1 podzielic przez 2 =x dzielone przez 3
30 lis 19:45
onka:
A)3(X−1)=−X 3X−3=−X 3X+X=3 4X=3 :4 X=0.75 B)1−O.2X=0.3X 0.2X−0.3=−1 −0.1X=1 /(−0.1) X=−10
30 lis 19:55