trygo
msp:

| | 3 | |
mam pytanie odnośnie tego rysunku a mianowicie tgα= |
| . |
| | 4 | |
czy można obliczyć |DC| za pomocą tg(2α)?
2 kwi 14:09
Qulka: na rys tg α=3/5
2 kwi 14:10
Qulka: albo po prostu zamieniono 10 z 8
2 kwi 14:11
msp: | | |AD| | |
przecięz tg(α)= |
| |
| | |BD| | |
2 kwi 14:14
msp: o jezu rzeczywiscie zrobilem blad
2 kwi 14:15
2 kwi 14:16
Qulka: tg to iloraz obu PRZYPROSTOKĄTNYCH
2 kwi 14:17
msp: dobra problem wynikł z mojej glupoty dziekuje za pomoc
2 kwi 14:18
msp: nie doczytałem tresci zadania trojkat mial byc ostrokątny a nie prostokątny
2 kwi 14:19