matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tg
Ol:
oblicz tg α, jeśli 2 sin
2
α+ 7 cos
2
α= 6 i α jest kątem ostrym.
2 kwi 12:53
J:
sinx
podstaw sin
2
x = 1 − cos
2
x i o blicz cosx , potem sinx i na końcu: tgx =
cosx
2 kwi 12:59