matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
miary kątów
Hou:
Stosunek miar kątów równoległoboku pokazanego na rysunku jest równy 2:3. Znajdź miarę kąta między wysokościami równoległoboku wychodzącymi z wierzchołka kąta rozwartego.
2 kwi 12:44
===:
360/5=72 α=72
o
β=108
o
γ=72
o
2 kwi 13:02