matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
dipsi:
Niech a
n
=n
2
. Wykaż że ciąg b
n
=a
n+1
−a
n
jest ciągiem arytmetycznym
2 kwi 12:43
J:
b
n
= (n+1)
2
− n
2
pokaż,że: b
n+1
− b
n
ma wartość stałą
2 kwi 12:45