matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
l
wera:
lodka odbija od brzegu z predkoscia 3,2m/s w kierunku prostopadym do brzegu .predkosc pradu rzeki wynosi 8,64km/h oblicz predkoscwypadkowa lodki.
30 lis 19:37
BiebrzaFun :
8,64km/h=2,4m/s v
wyp
=
√
2,4
2
+3,2
2
=4m/s
30 lis 19:43