hard
Archy: | | 2sinx−1 | |
określ liczbę rozwiązań równania: |
| |
| | √70+3x−x2 | |
| | π | | 5π | |
wyznaczyłem dziedzinę: x∊(−7;10), z licznika wynika że x= |
| +2kπ ∧ x= |
| +2kπ |
| | 6 | | 6 | |
nie wiem co dalej
1 kwi 23:48
Qulka: a gdzie jest równanie (=)

i co jest po OBU stronach =
1 kwi 23:57
Archy: ups. ma być=0
1 kwi 23:59
Qulka: liczyć

π=3,14
6 rozwiązań
2 kwi 00:02
Qulka:
2 kwi 00:04
Archy: | | π | | 5π | |
czyli dla |
| =0,52 i dla |
| =2,6 i do każdego muszę dodawać 3,14*2? |
| | 6 | | 6 | |
2 kwi 00:06
Qulka: albo odejmować
2 kwi 00:10
Archy: oks, czyli wyszło mi dla pi/6 −5,76 0,52 6,8
a dla 5/6pi −3,68 2,6 8,88
dobrze?
2 kwi 00:12
Qulka: tak
2 kwi 00:12
Archy: ok dziękuję za pomoc
2 kwi 00:13