trygonometria
Archy: sin225−sin265
mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to policzyć?
1 kwi 21:51
1 kwi 21:53
52: Rozumiesz ?
1 kwi 21:55
Archy: yy miało być sin225−cos265
sorki pomyłka
1 kwi 21:55
52: Jeszcze łatwiej masz

nadal operuj tym: sin(90−25)=cos65
1 kwi 21:57
Archy: czyli będzie sin225−cos265=sin225−sin225
1 kwi 21:59
52: Tak, też, a ostateczny wynik to.. .?
1 kwi 22:00
Archy: 0?
1 kwi 22:00
52: Pytasz się, strzelasz czy wiesz ?
1 kwi 22:01
Archy: wiem
1 kwi 22:01
52: No, dobrze
1 kwi 22:02
Archy: no a takie coś sin225−cos225?
1 kwi 22:04
52: −(sin225+cos225)
1 kwi 22:09
Archy:
1 kwi 22:09
Archy: aa ok

dzięki
1 kwi 22:09
Archy: w nawiasie powinno być −sin
1 kwi 22:10
52: Jeju co ja piszę czekaj
1 kwi 22:11
Archy: dobrze jest, tylko powinno być cos−sin w nawiasie
1 kwi 22:11
52: tylko tyle mi przychodzi na myśl
−(cos225−sin225)=−cos50
1 kwi 22:12