zadanie optymalizacyjne
klaudia: Zbadać, który z prostopadłościanów o podstawie kwadratowej i przekątnej 10 cm, nachylonej
do płaszczyzny podstawy pod katem α, ma największą objętość. Podać wymiary tego
prostopadłościanu i obliczyć jego objętość.
1 kwi 20:41
klaudia: wyszedł mi wzór na objętość V=500 cos2α sinα = −500(sin3α−sinα). Mógłby ktoś mi wytłumaczyć
jak policzyć pochodną i znaleźć wymiary tego prostopadłościanu?
1 kwi 20:43
klaudia: a=5√2cosα
H=10sinα
1 kwi 20:44
klaudia: Proszę o pomoc.
1 kwi 20:44
klaudia: ponawiam prośbę
1 kwi 21:03
klaudia: bardzo proszę o pomoc..
2 kwi 12:03