funkcje
tyu:

Naszkicuj wykres i określ zbiór wartości funkcji f,
gdy każdej liczbie naturalnej n, gdzie n ≤14,
funkcja f przyporządkowuje resztę z dzielenia liczby n przez 7
Wiem, że to będą kropki, a nie prosta linia.
Przy czym mam problem z wzorem jak wyliczyć te punkty.
7n+ r.0 = 0 dla n=0
7n+ r.1= 8 dla n=1
7n+r.2= 9 dla n=2
Czy tak to się liczy
1 kwi 19:07
Mila:
f(0)=0
f(1)=1
f(2)=2
f(3)=3
f(4)=4
f(5)=5
f(6)=6
f(7)=0
i dalej to samo będzie
funkcja okresowa
Zw={0,1,2,3,4,5,6}
1 kwi 22:32
tyu: dziękuję
1 kwi 23:38