Oblicz
Zosia:

A: 64
3/2 * (1/4)
2
B: (2
√2)
2
Nie umiałam inaczej napisać
1 kwi 14:37
1 kwi 14:43
Zosia: dlaczego 2
4 i do 3/2, a nie powinno być 2
6
1 kwi 14:56
J:
tak

2
6
1 kwi 14:58
Benny: A=(26)3/2*2−4
A=29*2−4
A=25
1 kwi 14:59
Zosia: to w końcu do 2−4 ma być ?
1 kwi 15:02
J:
cały licznik: A = 25 (popatrz wpis: 14:59)
1 kwi 15:04
52: Rozpisz sobie wszystko osobno...
64=2
6
2
√2=2
1*2
1/2=2
3/2
i licz...
1 kwi 15:04
Benny: B=(23/2)2
B=23
1 kwi 15:05
Zosia: No tak widzę, tyle, ze w pierwszej linijce tego wpisu jest A=(26)3/2*2−4 i chodzi
mi o tą ostatnią 2−4, bo w pierwszym podanym rozwiązaniu przez J, było 2−2, i wydaje mi
się, że właśnie tak jest poprawnie , bo 2−4 to jest równe 1/16, a nie 1/4
1 kwi 15:08
Zosia: ooo a tu jeszcze jakis dodatkowy do 2
1 kwi 15:11
Benny: 2
−2 było by poprawne, gdyby za nawiasem nie było jeszcze do potęgi drugiej
1 kwi 15:11
Zosia: a nie już wiem z tym 2
1 kwi 15:11
Zosia: aaa no faktycznie, dziękuję
1 kwi 15:12
J:
to był mó drugi bład

B = 2
3 ( wpis: 15:05)
1 kwi 15:13
Zosia: ok, spoko. Dałam rade,
Dzięki wszystkim
1 kwi 15:15