programowanie
Gauss:
Dziadek pomóż z tym

2. Przeanalizuj podany program. Dokończ go tak aby zliczał odpowiednie litery i kończył
działanie na życzenie. W informacji wyjściowej dla użytkownika podaj ile razy wystąpiła
"obserwowana" litera i jaka to litera
1 # include <iostream.h>
2 # include <ctype.h>
3 struct Licznik
{
4 char znak;
5 int ile;
6 } licznik;
7 void Inicjuj(char x)
{
8 licznik.znak = x;
9 licznik.ile = 0;
}
10 void PlusJeden(void)
{
11 licznik.ile++;
}
12 void main()
{
13 char znak
we;
14 Inicjuj('A');
15 cout << "\nWpisz tekst zawierajacy litery A";
16 cout << "\nPierwzse wytapienie litery k lub K";
17 cout << "\n − oznacza Koniec zliczania: ";
18 for(;

{
1 kwi 13:23
1 kwi 13:33
Gauss: ?
1 kwi 14:13
bezendu:
#include <iostream>
#include <ctype.h>
#include <string>
using namespace std;
struct Licznik
{
char znak;
int ile;
} licznik;
void Inicjuj(char x)
{
licznik.znak = x;
licznik.ile = 0;
}
void PlusJeden(void)
{
licznik.ile=licznik.ile+1 ;
}
int main()
{
char znakwe;
int x = 0;
Inicjuj('A');
cout << "\nWpisz tekst zawierajacy litery A";
cout << "\nPierwzse wytapienie litery k lub K";
cout << "\n − oznacza Koniec zliczania: ";
int licznika = 0;
for ( ; ; )
{
cin >> znakwe;
if (znakwe == 'k' || znakwe == 'K' )
{
break;
}
else if (znakwe == 'A' || znakwe == 'a')
{
licznika++;
}
else
{
licznik.ile++;
PlusJeden;
}
}
cout << "Zakończyłeś program\nliczba literek to:"<< licznik.ile+licznika << "\nLiczba literek
A to:"<< licznika;
cin.get();
cin.get();
}
1 kwi 15:22
Dziadek Mróz:
O mój boże iostream.h, kod z poprzedniej epoki
1 kwi 15:50
Dziadek Mróz:
Jak coś do mnie piszesz to użyj mojego kolorowego nicku bo ja przechodzę obok i nie widzę tego
tematu. Tak teraz dopiero zauważyłem kątem oka, że coś do mnie masz
1 kwi 15:53
bezendu: ?
1 kwi 17:04