matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
CIĄGI
borys92:
Dla podanej liczby naturalnej n podać zbiór wszystkich liczb całkowitych k≥10 o następującej własności: Istnieje postęp arytmetyczny n−wyrazowy, w którym dokładnie k wyrazów jest całkowitych.: a) n= 36 k= b) n=31 k=
31 mar 23:13