rozwiąż nierówność
jo: Rozwiąż nierówność.
h ) − x5 + 3x3 − 8x2 +24 < 0
−x3(x2−3)−8(x2−3) < 0
(−x3−8)(x2−3)2
dalej? helpi :c
31 mar 20:23
Krystek: −(x2−3)(x3+8)<0 m zerowe , wykres i odpowiedź
31 mar 20:27
Tadeusz:
błąd w zwijaniu
−(x
2−3)(x
3+8)<0
pierwiastki znasz ... krotności znasz ... "fala" ... i ustalaj −
31 mar 20:27
Frost: Ostatnia linijka źle
−x3(x2−3)−8(x2−3)<0
−(x3+23)(x2−3)<0
(x−2)(x2−2x+4)(x−√3)(x+√3)>0
x=2 ∨ x=√3 ∨ x=−√3
dalej falka i przedziały
31 mar 20:28
jo: dziękuję <3
31 mar 20:30
Tadeusz:
"zaputałeś się"
Frost z tym (x
3+8) −
31 mar 20:33