matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hh
wera:
pilnee.
oblicz ajk dlugo bedzie spada kamyk z budynku o wysokosci 10m. zakładamy ze ruch kamyka jest jednostajnie przyspieszony o wartosci 10m/s
2
30 lis 18:49
Godzio:
1
s=
at
2
2
2s
20
t=
√
=
√
=
√
2
≈1,4s
a
10
30 lis 18:52
wera:
a mozesz tak po krokach to rozwiazac
30 lis 18:57
wera:
już wiem
30 lis 19:07
Godzio:
30 lis 19:15