matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dane są współrzedne
pomocy:
1.Dane są punkty A=(−7,−2) C=(−3,1) a) wyznacz współrzędne CA b) wyznacz równanie prostej AC
31 mar 18:27
5-latek:
a) a co to sa wspolrzedne CA?
y−y
1
y
2
−y
1
b)
=
x−x
1
x
2
−x
1
31 mar 18:31